tirsdag 15. desember 2009

På vegne av venner



Kristopher Schau har skrevet en nyyyydelig bok! En trist bok om mennesker som er helt alene i verden, så alene at kommunen må organisere begravelsen av dem når de dør, "på vegne av venner" - som det står i dødsannonsene. Ingen kommer i disse begravelsene. Kristopher Schau synes ikke at det skal være sånn, og begynner å gå i begravelsene. Samtidig blottlegger Kristopher seg sjøl, og viser at han også er ensom og har tunge dager der han bare vil være alene og usynlig. Noe som er vanskelig når man er to meter og har eksponert seg på TV.

Sjøl har jeg vært i altfor mange begravelser, til altfor mange som døde altfor tidlig. Men jeg har tenkt mange av de samme tankene som Kristopher Schau tenker mens han sitter i kirka, om det prestene sier, om liturgien.

Jeg likte det Kristopher Schau gjorde i Team Antonsen, men etter å ha lest denne boka er jeg nesten målløs! Det er så fint gjort mot de som døde, så bra skrevet, så modig gjort å vise seg sjøl så naken. En nydelig, liten bok - både inni og utenpå. Kristopher Schau er en fin fyr!

Ingen kommentarer: